A legízletesebb gluténmentes kenyerek, zsömlék és péksütemények – frissen, gondosan, szeretettel! 20 000 Ft felett ingyenes kiszállítás

Szeretné megkóstolni termékeinket? Rendelje meg Kóstoló csomagunkat! Ha nem elégedett a vásárolt termékkel, pénzvisszafizetési garanciánk keretében a teljes vételárat visszafizetjük!
Vissza
Fedezd fel a gluténmentes életmód ízletes oldalát

Fedezd fel a gluténmentes életmód ízletes oldalát

Egy pékség története, ahol az íz a lényeg

Sokan azt gondolják, hogy a gluténmentes életmód egyet jelent az íztelen kompromisszumokkal. Mi azonban tudjuk, hogy ez tévhit. Egy kis pékség története bizonyítja, hogy a gluténmentes finomságok nemcsak egészségesek, de mennyeien finomak is lehetnek.

Hogyan kezdődött minden?

A pékség alapítója saját ételintoleranciája miatt kezdett el gluténmentes alternatívák után kutatni. Eleinte otthon, kísérletezgetéssel indult a történet, majd a szenvedély és a visszajelzések hatására egyre nagyobb léptékben folytatódott. A cél mindig is egy volt: megmutatni, hogy a gluténmentes ételek lehetnek ugyanolyan finomak, mint hagyományos társaik.

A minőségi alapanyagok szerepe

A gluténmentes sütés egyik legfontosabb alappillére a megfelelő alapanyag-választás. Minden receptben gondosan válogatott, tanúsítottan gluténmentes hozzávalókat használunk. Kedvenceink közé tartozik a mandulaliszt, hajdinaliszt és a tökmagliszt – ezek nemcsak biztonságosak, hanem ízben is gazdagabbá teszik a termékeket.

Egy egyszerű és finom recept otthonra: Mákos-banános muffin

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 2 db érett banán
  • 2 tojás
  • 100 ml kókuszolaj
  • 100 ml mandulatej
  • 100 g rizsliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 1 tk sütőpor (gluténmentes)
  • 2 ek darált mák
  • ízlés szerint vanília, fahéj, egy csipet só

Elkészítés:

  1. A banánokat törd össze, majd keverd össze a tojásokkal, kókuszolajjal és mandulatejjel.
  2. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat.
  3. A nedves és száraz hozzávalókat egyesítsd, majd kanalazd a masszát muffinformákba.
  4. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt készre sülnek.

Egy falat inspiráció

A gluténmentes életmód nem korlát, hanem lehetőség. Lehetőség arra, hogy tudatosabban válasszunk, jobban figyeljünk a testünkre és felfedezzük az ízek új dimenzióit. Legyen ez a blog egy kis lökés mindazoknak, akik most vágnak bele vagy akik már rég útjukon járnak, de új inspirációra vágynak.

Nálunk az íz a lényeg – akkor is, ha gluténmentes!

Belépés
vagy
Elfelejtett jelszó
Betöltés...
Kategóriák
Menüpontok